Tornem-hi

Salvem les Ambulàncies Retorna

La plataforma Salvem les Ambulàncies, davant dels últims esdeveniments al transport sanitari, torna a posar-se en marxa

Logo Salvem les Ambulàncies

Després d’un temps en certa inactivitat, Salvem les Ambulàncies retorna, des de la plataforma hem pres la decisió de tornar-nos a posar en marxa, de tornar a l’activitat que ens ha caracteritzat fins ara, i que no és més que la defensa del transport sanitari a les Terres de l’Ebre. Però aquesta vegada ampliant els horitzons a la resta de Catalunya.

La raó bé la coneixeu tots els seguidors i lectors del nostre bloc, i no és altra que denunciar públicament totes les mancances del transport sanitari en bé dels usuaris, i com no, dels professionals de les ambulàncies. I no ens podem quedar impassibles davant dels últims fets ocorreguts aquests dies.

Fem una mica de memòria

Des del principi, hem denunciat que l’actual concurs del transport sanitari a Catalunya, el més car de la història, ha estat ple d’ombres i retallades. Retallades que ja van començar l’any 2012, amb la desaparició total o parcial d’ambulàncies d’urgències al llarg de tot el territori català, però que amb l’entrada del nou concurs, se n’hi sumaven unes quantes més. I que les empreses guanyadores d’aquest nou concurs, tot i ser el més car de la història, havien anat a la baixa en les seves ofertes. Ofertes que havíem denunciat, que recaurien amb els treballadors i treballadores del sector, però també, amb el servei donat als pacients (clients per a les empreses).

Hem pogut comprovar que el llarg d’aquests 3 anys de funcionament del nou concurs del transport sanitari, com les ambulàncies d’urgències cada dia arriben més tard als avisos, sobretot al llarg de la nit, i com el servei del transport sanitari no urgent és un autèntic desgavell per als pacients. On moltíssims d’aquests pacients s’han buscat la vida perquè els portin en taxi als serveis de diàlisi, rehabilitació, consultes mèdiques, etc. perquè les ambulàncies arriben molt tard, o simplement no arriben. I tot això amb el beneplàcit de l’administració, o sigui, CatSalut i SEM. Responsables directes de supervisar, tant el transport sanitari urgent, com el no urgent.

Tornem

Davant d’aquest panorama desolador que pateixen els usuaris del transport sanitari, Salvem les Ambulàncies retorna, des de la plataforma tal com hem dit abans, tornem a posar-nos en marxa. Tornem, per a denunciar públicament i emprendre les accions necessàries, perquè el transport sanitari sigui un servei de qualitat i digne per als pacients i usuaris, i com no, per als professionals que dia a dia donen el millor de si.

No volem acabar sense donar les gràcies a totes les persones que han fet, i fan possible, que la plataforma Salvem les Ambulàncies pugui seguir treballant. Gràcies!

Seguim!!!

Comparteix-me

1 comentario en «Tornem-hi»

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.