Taxis envaint competències

Segons la notícia publicada a l’Ebre digital, els taxis de les Terres de l’Ebre manifesten que han perdut el 90% de la seva facturació, i que s’ha aturat la seva activitat dels transports acordats amb el Servei Català de la Salut (exceptuant nefrologia i oncologia).

En un altre paràgraf el secretari de Sersatrans assegura que tots els seus associats, seguint les indicacions del Catsalut, utilitzen guants i mascareta i netegen i desinfecten totes aquelles zones del taxi que tant el conductor com l’usuari hagin pogut tocar, des del volant fins al marc de les finestres o els cinturons de seguretat. A més, un cop al dia, fan una neteja completa del vehicle.

Els taxis són vehicles que no s’han dissenyat per rentar i desinfectar adequadament el seu interior. Els materials confeccionats amb roba, com poden ser seients, panells de les portes, etc., fan inefectiva la seva desinfecció. A diferència que una ambulància, dissenyada i construïda amb materials preparats per netejar-se i desinfectar el seu interior.

Mentre alguns treballadors de les Terres de l’Ebre d’ambulàncies Egara, servei essencial segons el Decret Llei del Reino de España per fer front a la pandèmia de COVID-19, són enviats a casa per falta de serveis, generant una bossa negativa d’hores, o cobrint serveis al Camp de Tarragona, els taxis de les nostres terres segueixen traslladant pacients de diàlisi i quimioteràpia, envaint les competències del transport sanitari, a més a més, sense les mesures adients de desinfecció per al trasllat de pacients de risc o immunodeprimits davant el SARS-CoV-2. Esperem no haver de lamentar cap desgràcia.

Amb això, no volem fer entendre que no ens solidaritzem amb el patiment del sector del taxi, però sí que demanem que no ens envaeixin competències del transport sanitari.

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.