El passat 15 de febrer estàvem convocades per la CUP al Parlament de Catalunya juntament amb la resta de sindicats i plataformes per dur una reunió amb els diferents grups parlamentaris (PSC, ERC, JxCat, CUP, En Comú Podem i Ciutadans). En aquesta reunió es va debatre i preparar les ponències que s’han de portar a terme pròximament sobre la internalització del transport sanitari.
“Volem fer palès el malestar que va generar la no assistència dels grups del PSC, ERC, JxCat i Ciutadans”
Abans de començar amb el resum d’aquesta reunió volem fer palès el malestar que va generar la no assistència dels grups del PSC, ERC, JxCat i Ciutadans. Creiem que és una gran falta de respecte envers totes aquelles persones que van acudir a la reunió representant a les treballadores del sector. Algunes d’elles venint d’arreu de Catalunya i emprant el seu temps personal. I no només això, sinó una falta de respecte gravíssima a totes les treballadores del sector, i més sabent que aquella tarda no hi havia cap comissió de salut al Parlament.
Hem de recordar que la tramitació de la llei d’internalització del transport sanitari va començar el camí en el moment que VOX va presentar un esmena a la totalitat al Parlament de Catalunya. Tota la resta de grups parlamentaris van votar en contra de l’esmena de VOX posicionant-se a favor de la tramitació d’aquesta llei. No entenem ara la no compareixença a la reunió del dia 15 i la falta de coherència d’alguns grups amb el que van votar.

Des de la part dels sindicats i plataformes es van fer diverses preguntes per acabar d’aclarir en quin punt ens trobem actualment respecte la proposició de llei.
La CUP va explicar que ells seran els ponents de la llei. Que els diferents grups parlamentaris han demanat 40 compareixences, entre les quals es troben la patronal i empreses del sector de les ambulàncies.
Per part d’En Comú Podem va explicitar el seu compromís perquè es posi en marxa la ponència de la proposició de llei i donar suport a la internalització.
Des de sindicats i plataformes vam demanar que totes les compareixences siguin públiques i accessibles per a tothom.
També vam expressar el malestar que ens crea que alguns partits polítics presentin esmenes per desmuntar la proposició de llei, i més veient algunes compareixences i qui les proposa.
Per acabar es van tractar temes de la taula d’equiparació, però que no pertoca tractar-ho en aquesta reunió, més avant farem un comunicat públic sobre aquesta qüestió.
La conclusió que trèiem d’aquesta reunió és que sortim encara més convençudes que el camí per aconseguir un servei digne i de qualitat per a les usuàries és la internalització del servei d’ambulàncies.