Icono del sitio Salvem les Ambulàncies

Recollida de signatures

Manifestació de Tècnics en Lluita

Manifestació de Tècnics en Lluita

El passat dia 31 de gener, el col·lectiu “Tècnics en lluita“, es van manifestar davant de la Conselleria de Salut. Un grup nombrós de professionals de les ambulàncies de tota Catalunya, farts de l’actual situació provocada per les empreses adjudicatàries, i davant la passivitat del CatSalut i SEM, van començar a mobilitzar-se, reclamant un conveni digne, equiparat amb l’actual conveni que té el personal SEM de la mateixa categoria. També exigeixen a l’administració, la desprivatització del transport sanitari.

El dia de la manifestació, uns representants de “Tècnics en Lluita” van mantenir una reunió amb els representants de la Conselleria de Sanitat, amb el compromís de donar una resposta en 15 dies. Ara com ara, i després d’haver-hi passat les 2 setmanes, el senyor Xavier Rodríguez Guasch (Director del CatSalut), encara no s’ha pronunciat. Per això, el moviment “Tècnics en Lluita” ha començat una recollida de signatures a la plataforma digital “Change.org“. Des de Salvem les Ambulàncies animem a signar el manifest.

Perquè?

L’any 2015 es va adjudicar a Catalunya l’actual concurs del transport sanitari amb un pressupost de 1.286.312.283,66 €, i un valor estimat de 2.556.485.716,75 euros, tant per al servei Urgent, com per al No Urgent.

Des del primer dia del nou concurs, la qualitat del servei d’ambulàncies ha patit una forta davallada, sense deixar de banda, la situació laboral dels treballadors. Aquesta adjudicació, hauria de ser investigada a fons per part de l’administració (CatSalut i SEM), que han demostrat una passivitat exasperant davant de tots els incompliments contractuals per part de les empreses, com pel mal servei donat per aquestes, amb retards injustificats, anul·lació de serveis, etc. Perjudicant, tant per als pacients, com als treballadors.

Tot i ser el pressupost adjudicat més alt fins ara per l’Administració Pública Catalana, el sector de les ambulàncies s’ha vist immers en un seguit de situacions inadmissibles, contràries al bon funcionament del servei extrahospitalari, i tot això causat pel fet que les patronals que gestionen el servei, només vetllen pels seus beneficis.

Tècnics en Lluita que demanen?

Envelliment de la flota de vehicles, mala gestió de les rutes programades, esperes desorbitades, contractacions precàries, pèrdua de poder adquisitiu, formació no remunerada, incompliment de descansos reglats, un any sense conveni i el compliment de l’esmena parlamentària aprovada l’any 2016. Són els punts que des de “Tècnics en Lluita” han denunciat davant de l’administració, i que per això reclamen:

Al final del document, adverteixen a l’administració de:

Des de Salvem les Ambulàncies

Manifestació de Salvem les Ambulàncies al Departament de Treball

Des de Salvem les Ambulàncies, volem recordar que fa més de 3 anys que anem denunciant el mal funcionament del transport sanitari a les nostres terres. Però com es pot apreciar amb el moviment “Tècnics en Lluita“, és també un problema generalitzat a tota Catalunya.

Ens preocupa i molt, la falta de compromís i ètica dels actuals governants i responsables de l’administració pública. On no han estat capaços de posar remei a aquesta situació. En una societat moderna és incomprensible com els treballadors de les ambulàncies hagin de denunciar les condicions que afecten els usuaris repetidament, sense que els responsables de l’administració posin remei. Els treballadors de les ambulàncies de Terres de l’Ebre, l’any 2016 i 2017 van haver de convocar vaga per tal de denunciar la situació, i que a ara com ara, segueix igual.

No volem finalitzar sense recordar que l’any 2016, el Parlament de Catalunya va aprovar per dues vegades, que el transport sanitari avances cap a un model de gestió, titularitat i, preferentment, provisió pública, amb la Moció 17/XI del 07/04/2016 i la Resolució 285/XI del 22/09/2016. Senyors governants i responsables de les administracions, compleixin el que es va aprovar al Parlament de Catalunya.

Comparteix-me
Salir de la versión móvil