Propostes per al senyor Argimon

El passat 1 de juliol, junt amb els col·lectius de Tècnics en Lluita i Gestors en Lluita, vàrem presentar al Parlament de Catalunya un document amb les nostres reivindicacions mentre el conseller presentava el programa d’aquesta legislatura.

Reclamem una reunió amb el conseller de salut per comunicar-li allò que tothom sap i que sempre hem reclamat, un servei d’ambulàncies de gestió, provisió i titularitat pública, o sigui, la internalització del servei d’ambulàncies.

Des de l’any 2016 que anem reclamant dues coses, la recuperació de totes les ambulàncies retallades des del 2012 fins al 2015 i la internalització del servei. I no pararem de fer-ho fins a aconseguir-ho. Només un servei de gestió, provisió i titularitat pública farà que tot el muntant econòmic en forma de beneficis que s’emporten les empreses adjudicatàries reverteixen en una millor qualitat del servei i amb el compliment dels drets laborals de les treballadores.

Portem quasi sis anys de serveis amb retards, pacients esperant més de 3 hores a què el reculli una ambulància, retallades de drets laborals a la plantilla, incompliments en salut laboral, incompliment de les bases concursals que a hores d’ara encara no estan resolts, vehicles sense manteniment i un llarg etc.

El servei d’ambulàncies, és un servei essencial com s’ha demostrat en aquesta maleïda pandèmia. Un servei que ha estat maltractat per les empreses adjudicatàries, amb intents d’ERTOS a les treballadores i treballadors, falta d’EPIS per al personal, incomplint la ràtio de pacients per ambulància, posant dins de la mateixa ambulància pacients de risc amb altres pacients, etc. Ara és hora de revertir tot això, aviat, al mes de novembre, s’acaba el contracte amb les actuals empreses adjudicatàries. Sr. Argimon, no prorrogui els contractes i internalitzi el servei d’ambulàncies.

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.