Per un transport sanitari públic

El transport sanitari ha de ser de gestió, provisió i titularitat pública

Ja fa uns dies que s’ha format un grup de professionals, treballadores i treballadors de les ambulàncies, que demanen un transport sanitari públic, de gestió, provisió i titularitat pública. I no és d’estranyar, vist el recorregut de les actuals empreses que gestionen les ambulàncies, i concretament, a Catalunya.

Suport a Tècnics en Lluita

Des de la plataforma Salvem les Ambulàncies donem tot el nostre suport a aquest grup de professionals que ha dit prou! Que està cansat de la pèrdua dels seus drets laborals, i de suportar tot el pes de les temeràries i irresponsables baixades de preus de les empreses del transport sanitari a l’hora de presentar-se a un concurs públic. I com no, de la inconsciència de l’administració en acceptar les ofertes d’aquestes empreses, quan ja tenien informes de què aquestes baixades de preus provocarien malestar i conflictes entre les treballadores i treballadors.

Manifestació de Tècnics en Lluita el 31E per un conveni digne i un transport sanitari públic
Manifestació de Tècnics en Lluita el 31E per un conveni digne i un transport sanitari públic

Perquè CatSalut i SEM accepten les ofertes d’aquestes empreses? Aquesta és una qüestió que algú hauria de donar explicacions.

Que, o qui hi ha al darrer d’aquestes empreses? Perquè han d’assumir aquestes baixades de preus temeràries els professionals del sector? Perquè les empreses incompleixen sistemàticament les pliques concursals i l’administració fa ben poca cosa?

Seguim amb altres preguntes, perquè no s’ha rescindit el contracte a aquestes empreses quan hi ha moltíssimes raons? Perquè deixen als usuaris del transport sanitari indefensos davant l’incompliment diari d’aquestes empreses amb horaris, qualitat, i trajectes amb el servei no urgent? Preguntes totes elles, que hem fet reiterades vegades i que sempre, sempre, no han tingut resposta.

Transport sanitari públic

Per això, perquè treballadores i treballadors demanen un servei digne i amb garanties, tant per als usuaris com per als professionals, no volem empreses voltors al transport sanitari. Exigim un transport sanitari de gestió, provisió i titularitat publica, tal com es va aprovar al Parlament de Catalunya l’any 2016 amb la Moció 17/XI del Parlament de Catalunya, sobre el transport sanitari i l’atenció de les urgències i emergències mèdiques, i a la Resolució 285/XI del Parlament de Catalunya, sobre les actuacions per a un nou model de gestió del Sistema d’Emergències Mèdiques. Fer-ho efectiu, només és voluntat política. Els polítics actuals, estareu a l’altura? Tan sols s’haurien de seguir els passos que s’han fet a les Balears o Cantàbria.

Prou de fer patir als pacients i usuaris del transport sanitari, prou de fer patir als seus professionals amb la pèrdua dels seus drets laborals, prou! El moviment de Tècnics en Lluita teniu tot el nostre suport. I perquè no dir-ho, per un conveni digne!

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.