Per un transport sanitari de gestió, provisió i titularitat pública

Des de Salvem les Ambulàncies sempre hem reclamat un transport sanitari digne i de qualitat al servei dels pacients. Hem denunciat per activa i per passiva la precarietat de les treballadores de les ambulàncies, i el que és més important, que tots els recursos econòmics, materials i personals es destinin exclusivament a donar el millor servei possible. I l’única forma que coneixem és que les ambulàncies siguin un servei de gestió, provisió i titularitat pública, sense empreses externes que s’enduguin una part del pressupost en beneficis per als seus accionistes, i aquests beneficis que s’enduen les empreses privades es podrien destinar a una millor gestió del transport sanitari, a tenir més recursos, etc.

Algunes de les accions que hem portat a terme per reclamar la millora del transport sanitari han estat al Parlament de Catalunya amb la col·laboració d’alguns grups parlamentaris, i que l’any 2016 amb la Moció 17/XI i la Resolució 285/XI es va instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a avançar cap a un nou model de gestió, titularitat i provisió pública del transport sanitari. I l’any 2019, juntament amb la plataforma Tècnics en Lluita i amb la col·laboració d’alguns grups parlamentaris, es va presentar la Moció 82/XII, aprovada per la majoria de grups a la cambra per preparar el procés d’internalització de la gestió dels serveis de prestació del transport sanitari, i una vegada finalitzades les adjudicacions actuals, iniciar, si no s’ha fet efectiu abans, la gestió i la provisió pública.

Hem estat testimonis en aquesta pandèmia de com les empreses privades del transport sanitari a Catalunya han anteposat els seus beneficis econòmics per davant de la salut de treballadores i pacients, posant en perill la salut i la vida d’aquestes. Fet que ha demostrat una vegada més com un servei essencial com les ambulàncies no hauria d’estar en mans de cap grup empresarial privat.

Al llarg d’aquests quasi cinc anys d’adjudicació de l’actual concurs del transport sanitari, hem vist pràctiques que des de Salvem les Ambulàncies hem anat denunciant una i una altra vegada a l’administració, però que ara com ara, encara hi ha clàusules contractuals de la licitació que se segueixen incompleixen per part de les empreses d’ambulàncies.

Per tot això, des de Salvem les Ambulàncies, ens adherim a la campanya de “Tècnics en Lluita“, i reclamem que allò que es va aprovar al Parlament de Catalunya es faci efectiu, i que no és altra cosa que el transport sanitari, urgent i no urgent, sigui de gestió, provisió i titularitat pública.

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.