Mossos i Guàrdia Civil registren les seus Ivemon d’ambulàncies Egara

Els treballadors d’ambulàncies de Terres de l’Ebre reviuen un registre de l’empresa adjudicatària d’ambulàncies.

Segons diverses fonts, avui, 2 de març, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil registren les seus de l’empresa adjudicatària del servei d’ambulàncies a Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Un fet, que recorda al viscut l’any 2014 amb l’antiga empresa adjudicatària.

Conforma al que publica el canal 3/24 de TV3, investiguen irregularitats amb el concurs públic d’ambulàncies a Catalunya de 2015 que tindrien a veure amb un cas de corrupció en les adjudicacions.

El Confidencial assenyala que el registre busca proves per la implicació en el sumari del 3%, on en aquell moment era conseller de salut el Sr. Boi Ruiz i el president era Artur Mas.

Cal recordar que El País, l’any 2014 ja va fer públic un llistat amb les donacions que va fer l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara a la fundació CATDEM, vinculada a Convergència i Unió.

Imatge ambulància Egara

Des de Salvem les Ambulàncies hem estat denunciant totes les irregularitats que aquest concurs ens ha reportat, tant als treballadors com als usuaris. Però que l’administració (SEM i CatSalut) han fet cas omís. Caldria saber, si aquest menysteniment seria degut al que s’està investigant. Fet, que seria molt greu.

Els treballadors estan lluitant contra una precarització brutal que imposa l’empresa, i que l’administració no fa res per pal·liar-la. Les empreses adjudicatàries destinen grans recursos econòmics a serveis jurídics per torpedinar l’acció sindical que intenta fer respectar la normativa laboral. Una lluita desigual, on quasi sempre, qui acaba perdent, és la classe treballadora.

No podem deixar de costat, que a la reunió per la internalització que es va mantenir el 21 de setembre de 2021 al Parlament de Catalunya amb el representant de Junts per Cat, el senyor Jordi Fàbrega, aquest es va excusar al·legant que s’havia d’acabar la reunió. El motiu, segons el diputat, era un dinar amb els directius de l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara. Per què es reunia en un dinar amb l’empresa? No ho podia fer al Parlament tal com va fer amb la representació dels treballadors? Estrany si més no.

Base ambulàncies Egara

I cal tenir en compte, que totes aquestes presumptes irregularitats, ho acaben patint els usuaris. Retards despietats d’hores esperant a una ambulància, vehicles en mal estat i perillosos, i un llarg etc., tot denunciat moltíssimes vegades.

Senyors del SEM i CatSalut, ja n’hi ha prou. Acabeu tot això. Internalització ja. Fora les empreses pirates dels serveis públics. Pels usuaris, pels treballadors, pel servei d’ambulàncies, acabeu amb la precarització que patim.

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.