L’ambulància i el CAP del Temple

Des de Salvem les Ambulàncies volem denunciar l’estat de la base assistencial del SEM situada al CAP del Temple de la població de Tortosa, i que des de ja fa temps estem avisant tant a l’empresa, com al SEM, com a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.

Distancia fins a l’ambulància

El primer punt és la distància existent que hi ha entre l’espai d’espera on estan ubicats els Tècnics D’emergències Sanitàries i l’ambulància. Un recorregut molt superior als 25 metres que marquen els requeriments de les bases concursals i que dificulta complir els temps mínims que marca el mateix SEM per a les activacions en cas d’emergència i urgència. Un trajecte que si no es cobreix en menys de 120 segons el SEM sanciona a l’empresa amb una quantitat econòmica, i que la mateixa empresa llavors sanciona a les treballadores i treballadores amb una suspensió de sou i feina.

L’ambulància no pot aparcar perquè hi ha un camió estacionat davant de l’aparcament. I si fos al contrari, com sortiria l’ambulància a fer la urgència?

Escales perilloses

Un segon punt, i que comporta un alt risc per als tècnics de patir un accident, és el moment de mobilitzar a l’equip assistencial durant la nit, i que la perillositat que suposa baixar les escales externes que hi ha fins a l’ambulància, i que a més a més, aquestes estan sense cap mena d’il·luminació, totalment a fosques, i amb el perill que comporta baixar-les amb rapidesa quan hi ha una activació d’una emergència o urgència.

Aparcament sense senyalitzar

Per si tot això no és suficient, també hi ha l’afegit d’on s’aparca el vehicle, que aquest no està senyalitzat. Els tècnics ja s’han trobat diverses vegades amb vehicles aparcats davant la sortida de l’ambulància. A més, tampoc hi ha cap mena de rampa per a baixar la vorera a l’hora de mobilitzar el vehicle, amb el sotrac que provoca cada vegada que han de treure o amagar el vehicle de l’aparcament.

Com ha de sortir l’ambulància a fer una urgència? On està la senyalització de què això és un lloc reservat per a l’ambulància?

A què està esperant l’empresa i el SEM per a solucionar el problema de la senyalització i la rampa? A què un dia estigui algun vehicle aparcat davant la sortida de l’ambulància i aquesta no pugui sortir a cobrir la urgència per culpa d’un vehicle aparcat al davant?

Els tècnics d’emergències sanitàries ens han comentat que aquestes queixes les han fet arribar als seus superiors i que aquests no els hi fan cas, que tenen una actitud totalment despreocupada davant d’uns problemes que creiem molt greus a l’hora de poder desenvolupar la tasca amb seguretat i rapidesa.

Cada vegada que entra o surt l’ambulància ha de sortejar la vorera

Falta de col·laboració

Últimament els tècnics, també ens comenten la poca col·laboració d’alguns professionals que treballen al CAP del Temple, on no mostren ni el més mínim respecte a la tasca que desenvolupen, i els hi fan pegar la volta i desviant-los per un altre passadís quan anaven a fer una urgència. O també el fet de voler treure’ls les claus del CAP que tenen els tècnics per a poder entrar a la seva base situada dins del CAP quan finalitzen un servei.

Fins quan?

Per tot això que hem descrit, creiem que algun responsable de l’administració corresponent hauria de prendre part i donar ja d’una vegada la solució que es mereixen els tècnics d’emergències sanitàries situats al CAP del Temple.

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.