Icono del sitio Salvem les Ambulàncies

La farsa de l’equiparació

La farsa de l'equiparació

Tal com ja havíem advertit a Salvem les Ambulàncies, l’equiparació ha resultat ser una gran mentida. I ara, els sindicats que estan negociant el conveni, ho confirmen.

El passat 22 de setembre, els sindicats que negocien el conveni van presentar una petició urgent al Parlament de Catalunya per reunir-se amb els grups parlamentaris. La qüestió en concret no és més que demanar una dotació econòmica exclusiva per poder abordar la segona etapa de l’equiparació.

La quantitat que demanen els sindicats als grups parlamentaris és de 33.700.000 €, o sigui, quasi 40 milions d’euros. Una quantia basada en l’acord de la Resolució 940/XII. La reclamació, segons afirmen, és per equiparar progressivament les condicions laborals del personal d’ambulàncies de les empreses adjudicatàries amb les del personal del Sistema d’Emergències Mèdiques. Ja que la partida destinada l’any 2022 va ser reduïda per no haver pogut destinar una dotació econòmica exclusivament per al servei d’ambulàncies.

Segons aquests sindicats, el departament de Salut els ha traslladat que no existeix una partida destinada a l’equiparació. I que aquesta situació posa en risc la pròxima licitació del nou concurs del servei d’ambulàncies.

L’actuació del CatSalut ha estat lamentable en enganyar totes les persones amb la falsa promesa d’una equiparació amb l’objectiu de desmotivar la internalització. És inacceptable com han jugat amb les expectatives i la confiança dels i les professionals. Aquesta conducta soscava la credibilitat i mostra una manca de transparència per part de l’administració i la política. I de passada, amb la representació dels treballadors.

Sol·licitud presentada pels sindicats al Parlament de Catalunya

En resum, des de Salvem les Ambulàncies sempre hem defensat que l’única manera efectiva d’aconseguir una equiparació real, és la internalització. Aquesta opció és la més ràpida, viable i econòmica en comparació amb l’equiparació, que només complicaria la situació sense resoldre el problema de fons. Sobretot, tenint en compte que la despesa per a l’administració seria menor amb la internalització, ja que estalviaria a l’erari públic els beneficis empresarials.

Som coneixedors de com funciona la política, i en concret el Parlament. Des de 2016 hi han aprovades diferents mocions i resolucions que aconsellen al govern a portar a terme la internalització del servei d’ambulàncies i recuperar efectius que es van perdre l’any 2015. Però els diferents governs que han passat, han fet cas omís d’allò que ells mateixos havien aprovat en sessió parlamentària.

Per això, animem a tothom que treballa o necessita el servei d’ambulàncies a seguir les mobilitzacions que es portaran a terme ben aviat. Continuarem informant.

Comparteix-me
Salir de la versión móvil