Eleccions al Parlament 2021 i el servei d’ambulàncies

Les eleccions al Parlament de Catalunya estant a tocar, ben aviat, la ciutadania podrà elegir quins seran els seus representants a la cambra autonòmica. És per això, que des de Salvem les Ambulàncies volem aprofitar per saber quins plans de futur tenen els diferents partits polítics sobre el servei d’ambulàncies.

Volem fer-los una sèrie de preguntes a tots els partits i així, ajudar a aclarir quina és la postura de particular a l’hora de gestionar el servei d’ambulàncies. Per a posar-nos en context, farem un resum de com han transcorregut aquests últims anys.

A finals d’aquest 2021 finalitza el contracte del concurs públic TS/14 que va adjudicar el servei d’ambulàncies a diferents empreses del sector per sis anys. Però aquest contracte pot ser prorrogat per l’administració, d’any en any, fins a un total de deu anys. O sigui, que si es va prorrogant, s’acabaria a finals de l’any 2025.

Votació al Parlament de Catalunya

Allargar el contracte, encara que sigui tan sols un any més, seria una autèntica irresponsabilitat per part de l’administració. No podem oblidar, que durant aquests més de cinc anys de relació contractual entre empreses privades d’ambulàncies i CatSalut, ha comportat una gran quantitat de denúncies des de la part social (sindicats) per culpa dels reiterats incompliments concursals i de salut laboral per part de les empreses licitadores, i que l’administració no ha estat capaç de fer-les complir en cap moment. L’única estratègia del CatSalut ha estat la de sancionar econòmicament a les empreses privades, generant més incompliments i precarietat en el servei per part de les concessionàries. Fins i tot, l’administració no ha estat capaç de rescindir el contracte, tot i demostrar la gran quantitat d’incompliments per part de les empreses durant aquests anys.

No podem deixar de costat les declaracions de 2019 de la consellera de Salut Alba Vergés al Parlament de Catalunya on es comprometia a un nou model de transport sanitari a partir de 2021, o les diferents mocions i resolucions aprovades també al Parlament de Catalunya per avançar cap a un nou model de gestió, titularitat i provisió pública del servei d’ambulàncies.

ACN – BARCELONA (11/04/2019)

La con­se­llera de Salut, Alba Vergés, s’ha com­promès aquest dijous a imple­men­tar un nou model de trans­port sani­tari a par­tir del 2021.

Les preguntes que volem fer a les forces polítiques són:

  1. En cas de governar, prorrogareu l’actual concurs TS/14 del servei d’ambulàncies i que acaba a finals d’aquest any 2021?
  2. Recuperareu i retornareu les ambulàncies retallades que a la Moció 17/XI de 2016 va aprovar al Parlament de Catalunya?
  3. Avançareu cap a un nou model de gestió, provisió i titularitat pública del servei d’ambulàncies tal com es va aprovar al Parlament de Catalunya els anys 2016 amb la  Moció 17/XI, la Resolució 285/XI i la Moció 82/XII de 2019?

Amb aquestes preguntes, quedaran clars quins són els plans de futur que tenen previstos els diferents partits polítics. I en conseqüència, cada votant podrà decidir si alguna de les respostes pot arribar a canviar o confirmar el seu vot.

Ens podeu fer arribar les respostes a info@salvemlesambulancies.org

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.