Comunicat de la reunió amb el PSC per la internalització del servei d’ambulàncies

Des de Tècnics a Lluita / Salvem les Ambulàncies, us volem informar del següent:

Com bé sabeu, el dia 04 de març vam estar al Parlament de Catalunya per mantenir una reunió amb el Grup Parlamentari del PSC. A aquesta, vam acudir les plataformes i sindicats que vam formar part de la taula d’internalització creada ja fa uns mesos, i en què l’únic sindicat que es va abstenir de ser-hi va ser USOC.

L’inici de la reunió va ser força tens, ja que ambdues parts volíem mostrar el nostre malestar i molèstia pels esdeveniments donats en setmanes anteriors a la reunió. El Grup Parlamentari pels comunicats on es posava en dubte el seu compromís amb aquesta llei i els motius de la no assistència a la reunió anterior. I nosaltres després de veure que un partit d’esquerres citava la patronal a unes ponències que es donaran ben aviat per a la internalització del Servei d’Ambulàncies.

Al nostre entendre, les empreses adjudicatàries que durant anys han mostrat un nul compromís social i laboral amb la població i treballadors/es haurien de quedar fora d’aquesta equació perquè aquesta doni un resultat real i eficaç per poder oferir un servei de qualitat, assegurança i professional a tota la població de Catalunya, cosa que avui dia no es dona.

La resposta del PSC va ser que en el procés deuen intervenir tres parts com són la part social, administració i patronal, que han d’escoltar sense deixar-ne fora cap. Ens van deixar ben clar que hem fet un grandíssim pas per arribar on som a dia d’avui, cosa que segurament era impensable fa uns anys, i que ens ha portat una continuada i dura feina per estar a l’altura.

Durant la mateixa reunió, ens van dir que tenen clar que la llei es farà, encara que saben que és un procés lent en què cal ser meticulosos perquè es pugui aplicar en la seva totalitat i que no acabi com altres lleis que es queden en l’oblit a causa de la dificultat a l’hora d’aplicar-les.

La part social, és a dir, nosaltres, ens hem de preparar cada pas que fem, més encara, quan aviat començaran unes ponències en què cadascú donarà la seva versió, i en què nosaltres/es hem de mostrar els estratagemes de la patronal i la realitat d’un sector maltractat i precaritzat que per desgràcia acaben patint tota la ciutadania de Catalunya.

De moment, marxem amb bones sensacions després d’haver mantingut la reunió, en què ens donen a entendre que treballaran la llei perquè el procés d’internalització es dugui a terme de la millor manera possible. Cosa que demostraria el seu compromís amb els ciutadans de Catalunya i que aniria en la direcció d’un veritable partit polític d’esquerres.

És important que recalquem que a totes dues Plataformes “Tècnics a Lluita i Salvem les Ambulàncies”, ens sentim orgullosos de veure com les persones que formen la taula acudeixen i treballen perquè el sector sigui internalitzat. Demostrant que les sigles de vegades han de quedar de banda, per prioritzant el bé comú de tots/es els/les companys/es que formen part del Servei d’Ambulàncies a Catalunya.

Sense més que afegir, rebre una cordial salutació

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.