Ambulàncies amb problemes per la neu

El temporal de neu torna a fer palès els problemes d’organització que pateixen les ambulàncies.

A tothom li agrada veure com neva, sortir a tocar la neu, i més, a les nostres terres, ja que és un fet que succeeix cada cert temps. Però la neu també far aflorar alguns dels afers que pateixen les ambulàncies quan les coses tenen tendència a sortir-se’n de la normalitat. I nevar, no és un fet normal a les Terres de l’Ebre. Però per ser un fet ocasional, no vol dir que el servei no hagi d’estar preparat.

Un gran exemple és l’ambulància d’urgències i emergències situada a la bonica població d’Horta de Sant Joan. Aquest vehicle, que dona assistència a totes les poblacions veïnes d’Horta, té l’aparcament en un lloc de difícil sortida, per no dir impossible, quan neva o fa boira gebradora. Alguna persona va prendre una decisió errònia i se li va ocórrer posar un vehicle d’emergències en un lloc que només disposa de grans rampes de pujada per a sortir, impossibilitant marxar cap al servei.

I aquest no és l’únic problema. El personal ha de treure l’ambulància a un carrer amb bona accessibilitat, però sense sopluig. I tal com es pot apreciar a les imatges, l’ambulància no estarà preparada en poc temps per sortir a fer un servei urgent. Primer s’haurà de treure tota la neu i gel del vidre davanter i de les manetes de les portes, per a després poder temperar la cabina assistencial. Algú pot imaginar a quina temperatura està la cabina assistencial a l’hora d’anar a un servei per hipotèrmia?

Aquest punt no és només a la base d’Horta de Sant Joan, sinó que es repeteix a moltíssimes bases on hi ha ubicada una ambulància d’urgències. I tot és per la falta d’organització de l’administració i de l’empresa que presta el servei.

Esperem que la població, aquests dies no necessiti el servei d’ambulàncies, ja que si aquesta arriba després de superar tots els problemes que hem descrit, potser acabarà patint molt de fred fins que el vehicle no arribi a la temperatura adequada.

Comparteix-me

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.